הפריה
חוץ
גופית
במהלך השאיבה נשאב הנוזל מהזקיקים בשחלות ומועבר למעבדה למציאת הביציות. באותו יום מופרות הביציות עם זרע בן זוג או זרע תורם בתהליך של אינסמינציה (הנחת הביצית עם זרעונים בתנאים מתאימים) או ע״י הזרקת הזרע לביצית (ICSI). למחרת השאיבה אנו יודעים כמה הפריות היו ובהתאם למספר העוברים והאיכות שלהם, וכמובן לגיל האישה וההיסטוריה של הזוג, מחליטים על יום ההחזרה ומספר העוברים שיוחזרו.
החזרת עוברים מתבצעת בחדר מרפאה הסמוך למעבדה להפריה חוץ גופית ללא צורך בהרדמה לרב. הפעולה מתבצעת תחת אולטראסאונד בגישה בטנית המאפשר לראות את כניסת העובר לחלל הרחם. כשבועיים לאחר השאיבה ניתן לדעת האם יש הריון.
בזוגות עם בעיית זרע חמורה, חסימה חצוצרתית דו צדדית, או בזוגות שנכשלו במספר טיפולים של השראת ביוץ והזרעה הטיפול הוא הפרייה חוץ גופית.
בתהליך זה האישה עוברת הכנה תרופתית במטרה לשאוב מספר ביציות (ולא ביצית אחת כפי שמתפתחת כל חודש). התהליך אורך כעשרה ימים- שבועיים במהלכם האישה מזריקה הורמונים בהזרקה תת עורית ומגיעה לבדיקות דם ומעקב זקיקים אחת לכמה ימים.
בסופו, כאשר הזקיקים מוכנים לשאיבה, ניתנות התרופות המתאימות לקראת השאיבה. השאיבה מתבצעת בחדר ניתוח הסמוך למעבדה להפריה חוץ גופית, לרב תחת הרדמה כללית. מדובר בפעולה קצרה שבדרך כלל מתבצעת במסגרת ״אשפוז יום״ והאישה משתחררת הביתה עוד באותו היום.